2013. április 3., szerda

húsvéti havazás.

Idén kissé korán jött a húsvéti nyuszi, bár ebben közrejátszott az is, hogy a tél rendkívül hosszúra nyúlt. Sőt, igazából még most is tart, hiszen ebben a pillanatban is hófúvás van. A húsvéti bevásárlás hótaposás közepette zajlott, furcsa is volt a szinte karácsonyi hangulatban nem a fenyőfát, hanem a barkát díszíteni. A télies időjárás húsvét vasárnap sem kímélt meg bennünket, hatalmas pelyhekben hullott a hó, miközben az ünnepi ebédet falatoztuk. Eddig még soha nem töltötte nálunk az ünnepeket a Kolos, ám ezúttal csatlakozott a mi szokásainkhoz, hagyományainkhoz, melyek abból állnak, hogy nálunk vasárnap reggel is van igazi húsvéti reggeli (vajas kalács, sonka, tojás, zöldségek és tea), majd az evést követően lehet is dézsmálni a nyuszi által hozott csokifinomságokból. Szintén vasárnap tartottuk a már említett családi ebédet is, idén Krisztáéknál ültük körbe a nagy asztalt. A húsvét most, hogy kisgyerek is van közöttünk, egész más értelmet kapott, más szóval visszakapta régi értelmét, hiszen kisKoloshoz jött is az "igazi nyuszi". Egy hatalmas kosár tele játékkal és csokival, ez várt rá a délutáni szunyókálás után, alig győzte bontogatni az ajándékokat, miközben lelkes "hát ez szuper!" kiáltásokkal biztosított bennünket afelől, hogy rendkívül boldog. Az ajándékba kapott játékoknak természetesen a felnőttek örültek a legjobban, neki is álltunk a karikadobálásnak, és már terveket is szőttünk arról, hogy a nyári kerti partykon micsoda remek lehetőségek várnak még ránk, legyen az trambulinozás, vagy műanyag halak horgászása.
Sajnos a rossz idő nem kedvezett a kinti programoknak, ám Kolossal így is tettünk egy jó nagy sétát a Balaton partján, és a barátokat sem hanyagoltuk el, összecsődült a keszthelyi banda, hogy Nempadlásban töltsünk el egy estét.
Az idei húsvét visszahozta a régi hagyományokat, a tojásfestést, a nyuszivárást, a locsolkodást (kölnivel, vízipisztollyal és szódás szifonnal!), az pedig plusz öröm, hogy Kolos is velünk lehetett ebben a pár napban.

via Pinterest

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése