2013. június 25., kedd

dancing on orfű.

Idén váltottunk, és a VOLT helyett a Fishing On Orfű Fesztiválon indítottuk a nyarat. A banda majdnem a szokásos volt, bár a szélrózsa minden irányából és különféle időpontokban érkeztünk meg a dimbes-dombos Orfűre, és a napok során se nagyon sikerült tartani az együtt mozgó formációt. Napközben többnyire a tóban hűsöltünk vagy árnyékban fetrengtünk és ittuk a hideg italokat, kora estétől pedig kezdődtek a koncertek. Kis fesztivál lévén, csupán magyar együttesek koncertjeire mentünk, de ugye a VOLT-on is ez lett volna, csak ott dupla ennyiért. Kolossal próbáltuk az elmúlt évek fesztiváljainak hangulatát odavarázsolni, ücsörögtünk a helyi bolt előtt a fűben és bár virslis kifli nem volt, a hagymás karikákat nem hagyhattuk ki. Dórával a futó őrületünk a Fishingen sem tűnt el nyomtalanul, vittük az edző cuccot, és körbefutottuk egyik reggel a tavat. A körbevezető bicajút 6 kilométer volt, egész szép időt futottunk a körülményekhez képest (értsd ez alatt tűző nap, kevés alvás, másnapos fej).
Nekem kissé fura volt egy új fesztivált "megszokni", a VOLT-on már évek óta otthonosan mozogtam, itt egy kicsit bele kellett szokni a dolgokba. A dombokat persze nem hiányoltam volna, igaz, a nagyszínpad előtt hasznosnak bizonyult, mivel kivételes lehetőségként én is láthattam valamit abból, amit a zenészek műveltek.
A nulladik nap a Kispálról szólt, rengeteg ismert zenekar vedlett át Kispál tribute-té, hogy előadják saját stílusukban a számokat. Leginkább a Városligetben Kispál számokat éneklő lelkes rajongók tetszettek, de vicces volt Ganxsta, Belga, Soerii & Poolek átiratában hallani a dalokat.
Utolsó este még egy "backstage buliba" is belecsöppentünk, együtt lógtunk egy kicsit Daniékkal, avagy a Mary Popkids-szel.
Hiányosságok persze bőven akadtak, a pultosok ügyességében, a toitoi-okban lévő világítás számában, az információáramlásban, de végtére is egy kedves fesztiválról volt szó.














(még több fotó a Facebookon.)


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése