2013. június 1., szombat

bepótolt anyák napja.

Afféle anya-lánya napokat tartottunk Anyukámmal, tegnap este a színházban hallgattuk meg a Zala Szimfonikus Zenekar előadását. A megye több városából verbuválódott zenészek negyedik előadása volt a tegnapi, ezzel magyarázható, hogy repertoárjuk is csupán három darabból állt. Ám ezek a darabok nem akármik voltak, hiszen Ravel Bolerojával kezdték, majd Ránki Györgytől a Pomádé király új ruhája következett. A felcsendülő 20. századi zeneművek végül Gershwin Rhapsody in Blue című alkotásával fejeződtek be, melyet tudatosan nem a tévesen fordított Kék rapszódia néven harangoztak be, hiszen ebben a környezetben a blue nem kéket, hanem inkább szomorúságot jelent. Jó volt végre egy kis komolyzenét hallgatni élőben.

Ma délelőtt a városban szaladgáltunk,többek között turiba mentünk, majd a könyvtárba, ahol mindenki az új munkám miatt lelkendezett. Még egy ilyet is sikerült beszereznünk az Anyunak:


Délután anyák napja pótlást tartottunk, hiszen május első vasárnapján nem voltam itthon, utána pedig sehogy sem sikerült egy szabad hétvégét találnunk. A Rétesházba ültünk be, amivel korábban is szemeztünk már. Túrós-málnás rétest, valamint szörpöt rendeltünk, mind a kettő helyben, a tulajdonosok keze által készült. Nagyon kedves kis hely, máskor is betérünk majd, talán akkor már jobb idő lesz és a kint található székeken ülve fogyaszthatjuk a házi finomságokat.

túrós-málnás rétes mindkettőnknek, Anyunak meggyszörp, nekem citromszörp.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése