2011. július 29., péntek

diplomaosztó, Horvátország és némi sikertelenség

Sok a lemaradásom, először is nem írtam például a diplomaosztónkról. Tulajdonképpen gyorsan lezavarták magát az ünnepséget, némi lelkesítő beszéd és éneklés után rögtön hívták is ki az embereket. Az átadás után még fotózkodtunk az udvaron és a számunkra sokat jelentő épületekben. Szerencsére az eső is elállt, így nekiindulhattunk, hogy beüljünk egy romkocsmába, Anyukám külön kívánságának eleget téve. Az Ellátó Kert, amit elsőnek kinéztem, nem volt nyitva (meglepő...), így a Szimpla Kertben iszogattunk helyette. Az Anyunak az is tetszett, ez a lényeg.
A másik lemaradásom a horvátországi nyaralás. Múlt héten mentünk Senjbe a pesti dobos bandával, a Kolos is csatlakozott hozzánk. Apartmanokban voltunk elszállásolva, a miénk pont a várostól legmesszebb eső ház volt, így rengeteget kellett gyalogolnunk ide-oda. Az eső szinte minden nap esett, de nem olyan mértékben, hogy ne tudtunk volna strandolni. Feltérképeztük az útvonalunk mentén található strandokat, bőven volt miből válogatnunk. A tenger elég hideg volt, ám én inkább gyorsan beleugrottam és úsztam, mint hogy ácsorogjak azokon a csúszós-bökős köveken. Esténként fellépések voltak, az elsőt elmosta az eső, másodszorra egy kis mólón játszottunk, ahol körbeállt minket a tömeg, utolsó nap pedig a város központjában, egy nagy téren felállított színpadon mutathatta be produkcióját az összes dobos csapat, köztük mi is. Természetesen az ottani gasztronómiát sem hagytuk ki, egyik este pljeskavicát ettünk vacsorára. Nem volt semmi a hely, ahová bementünk, meg maga a bácsi sem, aki a kaját készítette. Mikrós melegítés, zöldségszeletelés után egy hamburger áráért adta oda nekünk a pljeskavicát.
Sajnos a nyaralás nem volt végig felhőtlen, jött ugyanis az sms, hogy egyikünket sem vették fel mesterképzésre. Úgyhogy nekem most csak a felsőfokú szakképzés "maradt", viszont azóta már sikerült albérletet is szereznem, a Vikivel leszek egy szobában, a lakás a belvárosban van, legalább fedél lesz a fejem fölött. Aztán hogy jövőre megpróbálom-e újra, még rejtély.





2 megjegyzés: