2014. május 20., kedd

a rutinos(nak vélt) túrázók elvérzése, francia komédia, eperszedés és futkározás.

A hétvégén bebizonyosodott, hogy Anyuval nem vagyunk rutinos túrázók. Sőt, mondhatnám úgy is, hogy piszkosul megbuktunk túrázásból évtizednyi Lepke 25 km-ek ide vagy oda. Oké, a Keszthelyi-hegységgel szemben a budai hegyek nem a mi terepünk, de amíg én néhanapján futás közben ismerkedek vele, addig Anyuval a Budai Családi 8-as teljesítménytúra keretein belül jártuk be emelkedőit és lejtőit. Egy alkalommal, mintha mi sem történt volna, elgyalogoltunk egy pecsételő állomás mellett (na jó, az állomáshoz vezető domboldalnál nem kanyarodtunk le), majd valamilyen okból kifolyólag a sárga jelzésről áttértünk a kékre (bár erről meg kiderült, hogy így is kellett jönni, csak a térkép nem jelezte). Visszafelé Hűvösvölgy és Szépjuhászné állomások között a Gyermekvasúttal utaztunk, ami mindkettőnknek újdonság volt és ahol tényleg gyerekek irányítják a forgalmat és kezelik a jegyeket.







Az újdonságokból estére is maradt, ugyanis moziba mentünk Anyu, Kolos, Guszti és én. Ebből persze nem a moziba menés az újdonság, hanem az, hogy az Urániába mentünk, ahol eddig én még nem jártam. A Woody Allen filmemet mindenki leszavazta (akkor is megnézem máskor!), de helyette egy nagyon kedves francia filmet, a Populaire kisasszonyt néztük meg.

A kissé borongós vasárnap reggelen ismét új kalandban volt részünk, Anyuval és Gusztival Pomázra utaztunk egy szedd magad eperföldre. Már egy ideje szemeztem ezzel a lehetőséggel, csábított maga a helyzet, hogy magunknak szedjük a gyümölcsöt. Hatalmas sár fogadott bennünket (a virágos gumicsizmám minden idők legjobb vétele volt!) és végtelen sorok, ahol piroslottak az eperszemek, amiket vagy a ládáinkba pakoltunk, vagy a szánkba.








Délután futóverseny volt a program, a Coca-Cola Női Futógála 10 km-es távját teljesítettem, egész sikeresen, hiszen egy perccel jobb lett az eredményem, mint az azonos távú áprilisi Vivicittán. Az eső csepergett kicsit, de nem zavaróan, inkább még jól is esett egy kis frissítő.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése