2012. július 2., hétfő

VOLT 2012.

Bármennyire is fontolgattuk, hogy számunkra idén kimarad a VOLT Fesztivál, azért mégiscsak odahúzott a szívünk. Kicsit kisebb létszámban, a Malkóval meg a Barnával indultunk Keszthelyről. A három átszállást már rutinból megoldottuk, bár a végén a srácok már nem igazán tudták mi merre, még az összetört borosüveg sem hatotta meg őket túlságosabban. Szóval nagy nehezen, de odaértünk, majd én a karszalagom átvételét követően már külön utakon járva folytattam utamat. A teherbejárón közelítettem meg a fesztivált, még alig lézengett bent néhány ember, bőven volt lehetőségem eldobni a sátramat a legjobb helyen, valamint a srácok sátrát is jó helyre teríteni. Ezután kb. 3 óra semmittevés következett, Malkóék a sorban álltak, Kolos a VOLT vonattal zötykölődött, én meg felfaltam a fél málna- és barackkészletemet, valamint ötször kiolvastam a VOLT-os programfüzetet. De aztán végre mindannyian megérkeztek. Mi a Kolossal kimentünk a városba kedvenc pizzériánkba, majd még este belenéztünk a gálába (20 éves a VOLT, ennek az okán lépett fel sok zenekar egymás után a nagyszínpadon. Részletes beszámolót most nem írok, inkább bemásolom a Trubira írt cikkemet. Lényeg a lényeg, jól éreztük magunkat, bár iszonyatosan meleg volt, a zuhanyzókban pedig nem volt víz. A jövő évet még meglátjuk, de idén tény, hogy jobb volt a hangulat, mint tavaly.

Részletek a cikkből:


A fesztivál első napján, miután a szokásos kisbolt – fogmosó vályú kört bejártam, már délután indulhatott is a buli Odett koncertjén. A vírusokra és járványokra fittyet hányó énekesnő fekete ruhájával szépen letisztogatta a színpadot, ám a széléről nem mert leugrani a közönséghez, tériszonyra hivatkozva. A fellépők sorát a bájos Harcsa Veronika követte, aki idén csupán a Quartettel adott koncertet. A lelkesedés és a zenélés szeretete az együttes összes tagjáról sugárzik, és ezt bizony a hallgatóságnak is sikerül átadniuk. Vera a számokat hol a türkiz pólót viselőknek, hol pedig az anyukájának küldte, és a különös hangeffekteket sem hanyagolták: papírlap tépkedése adta meg a ritmust. Sötétedés után a Heaven Street Seven játszott többek között új számokat is, az album várhatóan szeptemberben jelenik meg. A koncerten úgy tűnt, Szűcs Krisztián kezd kiöregedni az alternatív rocksztárságból, legalábbis a színpadon landoló üres söröspohár okozta felháborodás ennek tudható be. Az esti fellépők, ahogy az lenni szokott, a nagyszínpadon játszó külföldi zenekarokról is véleményt alkottak a számok között. Beck Zoli boldog volt, hogy a Skrillex f***ság helyett az ő koncertjét választották a fesztiválozók, Lecsó pedig kissé szomorúan ismerte be, hogy lánya inkább a Snow Patrolon táncol, mint a Pál Utcai Fiúk koncertjén.

A VOLT második napja híján volt a jó koncerteknek, ilyen üresjáratokra legjobb, ha városnézést szervezünk, vagy felfedezzük Sopron legjobb pizzériáját. Persze a délutáni Kerekes Bandet így sem lehetett kihagyni, a strandfíling alapját megadta a tűző napsütés, az énekes vízipisztollyal lövöldözve frissítette fel a Mr. Hungary-n elfáradt népet. Este az Intim Torna Illegál táncoltatta meg a közönséget, majd kézfogással demonstráltuk erőnket a közben a nagyszínpadon koncertező Faith No More-ral szemben. A Tankcsapda koncertjeire hajazó szélgép bevetését nem nagyon értettem, de talán a hőség ellen megfelelő védelmet nyújtott.

A pénteki nap már kora délelőtt a fesztiválozók kedvencével kezdődött, a tavalyi év után idén is tömegeket vonzott az Alma Együttes gyerekeknek (is) szóló koncertje. A YouTube-ról ismert, a szülinapos számot parodizáló Vadalma Együttes sem hiányozhatott a közönség soraiból. A harmadik nap estéje már mozgalmasabbra sikerült, a PASO megadta a lendületet, a Žagaron kissé lecsendesedhettünk, majd jött Péterfy Bori, aki miután „teljesítette női kötelességét”, vagyis anyuka lett, ismét hatalmas bulival várta a rajongókat. A nagyszínpad esti fő fellépője, a norvég Röyksopp kezdetben a várthoz hasonló színvonalat produkált, ám egy idő után ellaposodott a hangulat, és inkább felkerekedtem, hátha Yonderboi már elkezdte várva-várt koncertjét. A hazai közönségnek elsőként felcsendülő új számok a régiek mellett visszahozták a régen volt Yonderboi koncertek világát. A színpadon álló díszlet, egy ház szerkezete, valamint egy hatalmas Y már az első pillanattól jelezte, hogy itt valami nem mindennapi dolog van készülőben.

A fesztivál utolsó napján, ahogy az lenni szokott, a legnagyobb érdeklődésre számot tartó zenekarok léptek fel. Délelőtt a gyerekeknek és a gyereklelkű felnőtteknek énekelt Szalóki Ági, délután pedig az Esti Kornél izzasztotta meg a fesztiválozókat. A Csík Zenekar tűző napon adott koncertet, de még így is rengetegen odaálltak a nagyszínpad elé, hogy együtt énekeljék a népszerű Quimby és Kispál feldolgozásokat. Sajnos Kiss Tibi és Lovasi nem csatlakozott az énekléshez, pedig az aznap esti fellépésükből adódóan sokan számítottak rá. A Kiscsillag amennyire csak tudta, elviccelte a koncertet, bebizonyították, hogy még az Eurovíziós Dalfesztiválon is megállnák a helyüket diszkósított MOL kútnál című számukkal. A Quimby is szokásához hűen megénekeltette és megtáncoltatta a közönséget, Kiss Tibi pedig rendkívül büszke volt rá, hogy Iggy Pop előzenekara lehetnek, hiszen fiatalkori kedvencéről van szó. Nem is lehetett volna látványosabb befejezése a VOLT Fesztiválnak, mint az Iggy & The Stooges fellépése, ahol szem- és fültanúi lehettünk egy ízig-vérig rocksztár műsorának. Volt ott minden, ami egy rockkoncerten elvárható: Iggy élvezte a közönség simogatását, a közönség élvezte, hogy végigtapogathatja a hatvanöt éves örökifjú csontos felsőtestét és lebegő haját. Showműsor kerekedett a koncertből, Iggy táncosokat hívott fel a színpadra a rajongók közül, leköpte a kamerát, földhöz csapkodta a mikrofont. Az amúgy unalmas és egyhangú nyugdíjas rock valószínűleg közel sem lett volna ennyire élvezetes, ha ezeket az elemeket mellőzik.A mindig más pizza meg a hawaii.
Odett.Magashegyi Underground.

Harcsa Veronika.

HS7.

PUF.

Kerekes Band.

Kerekes Band.

Intim Torna Illegál.
Menő a Photo / Press karszalagom, mi?! :D

Jajnekem!

PASO.

Žagar.

Yonderboi - a jó csóka.


Esti Kornél.

Catsandox.

Spéci zuhanyzónk.

Csík Zenekar.

Kiscsillag.

Száguldunk.

Néhány videó, amiken felbukkanunk:

Kiscsillag Krisztivel:


Žagar Krisztivel, Kolossal, Malkóval és Barnával:


Kerekes Band Kolossal:


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése